Upptäck Argentina och Colombia

Världen är stor och det finns många spännande resmål som man inte bör missa. Asien är ett vanligt resmål för många men man bör heller inte missa Latinamerika. Latinamerika är enormt stort och här kan man göra allt från att åka skidor till att upptäcka karibiska stränder. Många väljer de klassiska resmålen så som Peru men det finns många pärlor bortom klassikerna. Här vill jag ge lite tips på vart man kan bege sig när man vill se unika resmål.

Argentina har något för alla

Argentina är ett stort land och här kan man verkligen uppleva allt. Det finns ställen som kan få dig att tänka på Liftarens guide till Galaxen och då restaurangen vid slutet av universum. Fast då i Patagonien där man kan ta en vandring till världens ände. I södra Patagonien möter du glaciärer och ett unikt djurliv. I norra Argentina kan du se ett av världens mest imponerande vattenfall som är Iguazúfallen och som gränsar till Brasilien. Vattenfallen omringas av en tropisk regnskog med rikt djurliv. Missa heller inte huvudstaden Buenos Aires som är betydligt säkrare än många andra stora städer i Sydamerika. Ett stort intresse i Sydamerika är såklart fotboll, både Colombia och Argentina har stora EM-arenor för fotbollsturneringar där fans samlas och jublar.

Colombia ett säkrare resmål än många tror

Colombia har ett rykte om sig att vara väldigt osäkert för utländska resenärer. Landet har dock blivit säkrare då bland annat guerillan Farc lagt ned sina vapen. Cartagena är ett bra resmål som är säkert. Staden är vacker och runt staden hittar du bland de vackraste stränderna i världen. Här kan den som gillar att dyka verkligen leva ut sin passion. Colombia är känt för sitt kaffe och Salento är den perfekta platsen att utforska kaffeplantagen. Du kan göra utflykter till fots men även på hästryggen. På kvällarna finns det en matmarknad där man kan prova colombianska traditionella rätter. Området är stort och det finns massor av olika aktiviteter så ta gärna några extra dagar på dig. På vintern kan det bli riktigt kyligt så packa ner lite varma kläder.