Ta med dig jobbet överallt

Det finns få saker som jag uppskattar lika mycket som att kunna ta med mig mitt jobb precis överallt jag går. Nu har jag frilansat som skribent väldigt länge, men jag ska inte sticka under stol med att innan dess hade jag ett 8-17 jobb. Jag vantrivdes alltid. Inte på grund av mina arbetskollegor, mina arbetsuppgifter eller mina arbetstider, utan främst på grund av att ledningen inte fungerade som den skulle. Jag har helt enkelt aldrig varit en människa som tycker om att någon bestämmer över mig, min vardag och hur jag ska tjäna mina pengar.

Som frilansare har jag möjlighet att arbeta när, var och hur jag vill. Det är just på grund av friheten och flexibiliteten som jag har möjlighet att kunna resa så mycket. Jag älskar det jag gör och därför skulle jag aldrig kunna kategorisera det som “jobb”. Ett jobb för mig är förknippat med något dåligt som man “måste” göra. Det här med att skriva och resa är bara det jag lever för och kan jag tjäna pengar på det, så desto bättre!

Börja med frilans

Jag skulle säga att det är alldeles för många som är rädda för att börja frilansa, oavsett om man vill vara skribent som jag eller arbeta med något annat. Förr kan jag tänka mig att det var knepigare eftersom man behövde sköta allt pappersarbete själv. Idag finns det ett flertal olika faktureringstjänster, vilket gör att du inte ens behöver ha ett eget registrerat företag. Att vara frilansare är något som jag tror kommer att växa allt mer i popularitet och fler kommer att våga testa på att leva ut sina drömmar. Tänk efter själv. Vad är bättre? Att sitta på ett mysigt café i Italien och skriva om alla maträtter du har testat eller att sitta på ett kalt kontor i ett industriområde och jobba ihjäl dig för att “uppnå företagets budget”?