Hur kommer man igång som frilansande skribent?

För den som vill komma igång som frilansande skribent är konkurrensen hård och framför allt om man inte har en utbildning i journalistisk. Det är därmed inte sagt att det är omöjligt utan det är fullt möjligt att komma in på marknaden. Samtidigt kan det vara svårt att få ihop en heltidslön utan i starten rör det sig snarare om en extrainkomst. För den som reser runt i Asien kan det bli ett riktigt bra tillskott då levnadskostnaderna är lägre. När man har etablerat sig finns det dessutom goda möjligheter att avancera och få bättre ersättning.

Web

Vad är det för sorters texter som nybörjare kan räkna med?

Vanligen börjar man skriva content till olika sidor så som bloggar eller texter till olika företags hemsidor. Då rör det sig om SEO-anpassade texter som ska generar bättre träffar för företaget på sökmotorer som Google. Det är bra att lära sig lite olika skrivtekniker för att får en bra förståelse för hur man lägger upp sitt skrivande. Lär man sig hantera SEO-anpassade texter blir det också lättare att få fler uppdrag. För dig som vill nå ut till fler med din reseblogg är det bra att ha en grundläggande förståelse för SEO.

Vad innebär SEO?

SEO står för Search Engine Optimization vilket på svenska kallas sökmotoroptimering. För oss som reser är det en fördel när detta används. Det gör att vi lättare hittar rätt resmål och platser vi kanske annars hade missat. En bra SEO text är också noga med att ha bra och trovärdig källhänvisning. Det är kvalité på texter som gäller så slarva aldrig med researchen. Var noga med att texten är unik och givande för läsaren. Så egentligen skiljer det sig inte så mycket från att skriva en bra artikel. Resande och skrivande är en bra kombination för både dig och dina uppdragsgivare.